Duitse herderkennel van het Poerrumshof

Nieuws

Deelname Jari aan tentoonstelling

Zaterdag 6 oktober heeft Theo met Jari deelgenomen aan een tentoonstelling in de IJsselhallen in Zwolle.

In de stromende regen de hele ochtend gewacht bij ring 4.

Tussendoor mocht Jari zich presenteren in de erering, omdat de laatste jaren zich geen enkele Duitse Herder korthaar meer laat zien op tentoonstellingen. Hier kon Theo even wat leuke appéloefeningen doen met jari.

Uiteindelijk werden we 's middags naar binnen geroepen om de daadwerkelijke keuring plaats te laten vinden in ring 12 die zich in de tent bevond!!! ( lekker, de hele morgen nat geregend en dan met een hond die onder de modder zit keuren!!)

Score: UITMUNTEND, en beste van zijn ras, wat betekende dat Theo nog een keertje in de erering moest komen voor de verkiezing van de beste uit zijn soort Herdershonden en Veedrijvers.

Aangezien de meeste honden de hele dag gedragen werden, in tentjes sliepen of in verrijdbare benches op karretjes lagen, en dus heerlijk schoon en droog bleven en vaak geborsteld werden, werd onze Jari, de hele morgen buiten in de regen en de modder, liggend in een bench waar het dak van af was gewaaid, niet meer uitgekozen!!

Maar hij heeft zich prima gedragen en heeft weer een goede indruk achtergelaten.

Keurbericht:

4.5 jaar, goed type, goede verhoudingen hoogtelengte, goede boven en onderlijn, goede constructie van voor en achterhand, goede staartaanzet en dracht, goede benen en voeten, goed hoofd en expressie, goed gebit, wat ongedurig karakter, vlotte gangen.


Nieuwsarchief